Blocks, trodde aldrig jag skulle använda det…

[lang_sv]Jag tycker om att använda RapidWeaver för att bygga min hemsida därför att den tar bort ”frustrationen” från ekvationen :) Jag har också köpt några plugins från YourHead även om jag inte har börjat använda dom på min hemsida ännu. Men när jag nyligen uppdaterade hemsidan med High-Light, mitt första plugin för RapidWeaver, så slutade det med att jag använde Blocks på startsidan. Varför gjorde jag det? Jo, jag ville ha lite övergripande information på startsidan om vad en besökare kan hitta på min hemsida. Men samtidigt ville jag inte ”skriva om” saker som jag redan har på hemsidan. Så jag började leka med ”Page block” i Blocks :)

”Page block” är ett genialiskt sätt att lägga till innehåll från en annan sida i RapidWeaver i din Blocks-sida utan att behöva använda iframes. Du skapar en blocks-sida i ditt projekt, lägger till ett ”Page block” och talar om vilken sida den ska ”importera”. Jag tycker att jag lyckades ganska bra med mitt första försök att använda Blocks.[/lang_sv]

[lang_en]I love using RapidWeaver to manage my website because it takes all the ”pain” out of the equation :) I have also bought a couple of plugins from YourHead even though I still haven’t started using them on my site. But when I recently updated my site with High-Light, my first plugin for RapidWeaver, I ended up using Blocks on the start page. Why did I do that? Well, I wanted to put some info on the start page so the visitors could easily see what I have on my site. But I didn’t want to ”rewrite” things I already had on my site. So I started playing with the ”Page block” feature of Blocks :)

The ”Page block” is a genious way to add content from another page in RapidWeaver into your Blocks page without having to resort to iframes. You add a blocks page to your project and then you just add a ”Page block” and tell it which page it should ”import” and that’s it. I think I did fairly well in my first real attempt to use Blocks.[/lang_en]

Kommentarer är avstängda.