Ännu ett år

[lang_en]2007 is coming to it’s end and it has been a spectacular and interesting year and I know 2008 will be even more spectacular :)[/lang_en]
[lang_sv]2007 närmar sig sitt slut och det har varit ett spektakulärt och intressant år och jag vet att 2008 kommer att bli ännu mer spektakulärt :)[/lang_sv]

[lang_en]In the yampp world we saw Jespers new yamppod. A small interresting mp3player that you can program yourself. Unfortunately I haven’t had time to play alot with it but others have and they are making good progress.

In the world of RapidWeaver there has been even more going on. We have seen RapidWeaver 3.6 this year which was a huge step up compared to version 3.5. And they have been working hard to make it more robust, something that was/is a bit of a problem in 3.5. I have released two plugins for RapidWeaver, High-Light and @stash which were originally designed to add some functionality I was missing in RapidWeaver but later released to the public. Initially both were released as freeware but with the release of @stash v1.1 I switched to a commercial license for @stash. The respons for both of these plugins have been great, especially since both of them targets a very narrow market compared to other page-style plugins that appeals to more users.

For 2008 I have a lot in my backpack. @stash will see a ”smart” improvment that will enhance the @stash((item)) import tag even further. High-Light may see some small configuration improvments. And I will also relase something new 🙂

RapidWeaver will show up in version 4.0, for Leopard only, and it will be yet another huge step forward for the webdesign application we all like. Hopefully the yamppod hardware development will pick up it’s pace as it seems like it has halted. And for me personally 2008 will be the best year ever if all goes well 🙂

That was a little rambling of times past and times to come. I will not make any more posts this year since I will be going up north for christmas. So I want to wish you all a Merry Christmas and a Happy New Year!

PS: Don’t forget to take advantage of the christmas deal on @stash if you have been thinking of buying it. DS.[/lang_en]
[lang_sv]I yampp världen fick vi se Jespers nya yamppod. En liten och intressant mp3spelare som du kan programmera själv. Tyvärr har jag inte haft tid att leka så mycket med den men andra har och dom gör stora framstegRapidWeaver världen har ännu mer hänt. Vi har sett RapidWeaver 3.6 släppas vilket var ett stort steg framåt jämfört med version 3.5. Utvecklarna har dessutom jobbat hårt med att göra den ännu mer robust, någonting som var ett litet problem i 3.5. Jag har släppt två plugins för RapidWeaver, High-Light och @stash som ursprungligen utvecklades för att lägga till funktionalitet till RapidWeaver som jag saknade och som jag senare lanserade publikt. Från början var båda versionerna fria att använda men när jag släppte @stash v1.1 bytte jag till en kommersiell licens för @stash. Den respons jag har sett för båda dessa plugin har varit god, speciellt som dom är ganska smalspåriga och inte riktar in sig på den breda marknaden som vissa andra plugin gör.

För 2008 har jag många saker i bakfickan. @stash kommer att få lite ”smart” funktionalitet som utökar användningsområdet för @stash((item)) taggen som man importerar kodsnuttar med. High-Light kommer förmodligen att få lite förbättrade konfigurationsmöjligheter. Och jag kommer att släppa någonting nytt 🙂

RapidWeaver kommer att dyka upp i version 4.0, endast för Leopard, och det kommer att vara ännu ett stort steg framåt för det webbdesign program vi alla gillar. Förhoppningsvis kommer hårvaruutvecklingen för yamppod att ta fart igen då den till synes har stannat upp. Och för mig personligen kommer 2008 att bli det bästa året hitills om allt går bra 🙂

Det var lite kort om gångna tider och tider som kommer. Det här är det sista inlägget jag skriver för i år då jag kommer att åka norrut över julen. SÅ jag passar på att önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

PS: Glöm inte bort att passa på att utnyttja julerbjudandet på @stash om du har funderat på att köpa det. DS.
[/lang_sv]

No comments

Leave a Reply

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.